5 czerwca 2013 roku uczniowie klasy IV c z p. wychowawczynią udali się do pracowni gastronomicznej znajdującej się przy Zespole Szkół im. prof. Janusza Groszkowskiego w Mielcu. Uczniowie wzięli udział w zajęciach CARVINGU promujących zdrowy styl odżywiania, a prowadzonych przez członków grupy VITAL GROSZEK, działającej przy tej szkole.
Pani Agnieszka Kusak pokazała dzieciom ciekawe sposoby na urozmaicenie swoich posiłków poprzez wprowadzenie jak największej ilości owoców i warzyw tak, aby chciało się je od razu skonsumować. Dzieci samodzielnie wykonywały: ośmiorniczki z bananów, jeżyki z gruszek, jabłek, mandarynek, winogrona, oraz pingwinki z oliwek i sera fety.
Wszystkie dzieci były zadziwione i zainteresowane faktem, że w tak łatwy i przystępny sposób można przyrządzić zdrowe i apetycznie wyglądające przekąski.
Dziękujemy grupie VITAL GROSZEK za możliwość uczestnictwa w tych zajęciach.
E.D.